Nora Zorg
Wethouder Den Oudenstraat 4
5706 ST HELMOND
0492 – 23 60 22

Werken bij Nora Zorg

Bedrijfsomschrijving

Nora Zorg biedt (woon)begeleiding aan (jong)volwassenen vanaf 18 jaar, die door een cognitieve beperking, psychische en/of psychiatrische problematiek ondersteuning nodig hebben in hun dagelijks leven.

WOONBEGELEIDER (M/V)

Wij zijn per direct op zoek naar een woonbegeleider voor 36 uur per week voor onze woonlocatie in Helmond.

Ben jij de begeleider die het verschil wil maken? Ben je ondernemend, gericht op groei van cliënten en draag jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan komen wij graag met jou in contact!

Nora Zorg biedt (woon)begeleiding aan (jong)volwassenen vanaf 18 jaar, die door een cognitieve beperking, psychische en/of psychiatrische problematiek ondersteuning nodig hebben in hun dagelijks leven. Wij begeleiden en ondersteunen op alle leefgebieden van (jong) volwassenen die in het verleden binnen de (residentiële-) jeugdhulpverlening (vrijwillig, civiel en/of strafrechtelijk) een traject hebben gevolgd. Het betreft hier veelal cliënten met een justitiële achtergrond, schuldenproblematiek en/of verslavingsproblematiek. Dat alles in combinatie met een psychiatrische stoornis en/of licht verstandelijke beperking.

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider ben jij het aanspreekpunt binnen de woongroep en ondersteun jij de cliënten bij praktische problemen in het dagelijks leven. Doordat je veel contact hebt met de cliënten signaleer je (individuele) ontwikkelingen en ondersteun je hierbij. Je bent in staat zelfstandig te analyseren, beoordelen en te komen tot het oplossen van probleemsituaties. Je weet rust en veiligheid te bieden, zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast signaleer je directe en indirecte hulpvragen en herken je problemen die deze hulpvraag kunnen bemoeilijken. Dit alles doe je in samenwerking met collega woonbegeleiders, persoonlijk ondersteuners en andere betrokken professionals. Bovendien vinden wij het belangrijk dat je open staat voor coaching, dat je je eigen leerproces vormgeeft, dat je in staat bent te reflecteren op je handelen en dat je transparant bent over je ontwikkelpunten.

Functie-eisen:
· Je hebt een relevante opleiding gevolgd en afgerond

 • Je hebt een MBO werk- en denkniveau.
 • Je volgt de beroepscode en beroepsethiek van het Algemeen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • Je hebt aantoonbare ervaring en/of affiniteit met de doelgroep
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je bezit grote mate van zelfstandigheid
 • Je bent flexibel ten aanzien van werkzaamheden en werktijden
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en je beschikt over een auto

Wat bieden wij?

 • Salaris conform CAO Sociaal Werk (schaal 6), afhankelijk van jouw ervaring.
 • Contract voor minimaal 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging
 • Een uitdagende, afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is
 • Vakantiegeld én een eindejaarsuitkering
 • Een goede pensioenregeling.

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lonneke Kivits – Staats op telefoonnummer 0492-236 022