Begeleid wonen

Nora Zorg biedt (woon)begeleiding aan (jong)volwassenen vanaf 18 jaar, die door een cognitieve beperking, psychische en/of psychiatrische problematiek ondersteuning nodig hebben in hun dagelijks leven. Wij bieden begeleiding aan in één van onze woonstudio’s in Eindhoven.
De 8 woonstudio’s van Nora Zorg bevinden zich aan de Generaal Cronjéstraat te Eindhoven (Locatie Vitalis Berckelhof in de wijk Tongelre).

Wat doet Begeleid Wonen
Wij begeleiden en ondersteunen op alle leefgebieden  (jong) volwassenen die in het verleden binnen de (residentiële-) jeugdhulpverlening (vrijwillig, civiel en/of strafrechtelijk) een traject hebben gevolgd.
Het betreft hier veelal cliënten met een justitiële achtergrond, schuldenproblematiek en/of verslavingsproblematiek. Dat alles in combinatie met een psychiatrische stoornis en/of licht verstandelijke beperking.

De cliënten van Nora Zorg hebben een eigen woonstudio / appartement met douche, toilet en volledig ingerichte keuken in een gebouw waar meerdere cliënten wonen.
Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer en een ruimte met wasmachine, wasdroger en vriezer. Overdag zijn er altijd begeleiders aanwezig, in de avond en nachturen kun je een beroep doen op de bereikbaarheidsdienst. Tevens is er sprake van weekend begeleiding.

Plan van Aanpak

Samen met de trajectbegeleider wordt een zorgplan opgesteld waarin de doelen van de cliënt centraal staan. De cliënten ontvangen dagelijkse begeleiding op maat vanuit de zelfredzaamheidsmatrix op de volgende gebieden: inkomen, dagbesteding, huisvesting, gezinsrelaties, geestelijke gezondheid, fysieke gezondheid, verslaving, ADL-vaardigheden, sociaal netwerk, maatschappelijke participatie en/of justitie. Binnenshuis wordt gezorgd voor structuur, regelmaat, nabijheid en veiligheid. De cliënten begeleiden wij bij het plannen en organiseren van taken en activiteiten en bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Duur van Begeleid Wonen

Wij helpen de cliënten om hun zelfstandigheid te vergroten en hun doelen te bereiken. De mate waarin de cliënten begeleiding ontvangen hangt af van de gestelde indicatie en de hulpvraag.