Begeleid en Beschermd wonen

Heeft u door psychische, verstandelijke of psychosociale problemen intensieve begeleiding nodig bij dagelijkse activiteiten? En kunt u (tijdelijk) niet zelfstandig wonen? Dan biedt beschermd wonen een veilige woonomgeving met begeleiding op locatie Residentie Suytkade. Op onze locatie is er 24-uurs toezicht en begeleiding in de directe nabijheid, gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie, het psychisch en psychosociaal functioneren, stabilisatie van een psychiatrisch ziektebeeld, het voorkomen van verwaarlozing of maatschappelijke overlast of het afwenden van gevaar voor u of anderen.

Wat is Begeleid en Beschermd wonen?

 • Er is 24 uur per dag, 7 dagen in de week begeleiding aanwezig.
 • U heeft een veilige woonomgeving en beschikt over uw eigen appartement.
 • De zorgverlening biedt u bescherming, veiligheid, stabiliteit en structuur.
 • De begeleiding is voortdurend in de nabijheid en er is sprake van onplanbaarheid.
 • U kunt deelnemen aan activiteiten in de gezamenlijke ruimte.
 • U krijgt gespecialiseerde begeleiding en intensieve ondersteuning ten aanzien van alle cognitieve/psychische functies.

U krijgt begeleiding bij;

 • het plannen van activiteiten en deze gezamenlijk uitvoeren;
 • het structureren van het dagritme en dagbesteding;
 • het reguleren van gedrag indien sprake is van gedragsproblematiek;
 • het voorbereiden van en ondersteunen bij gesprekken en beslissingen nemen op het gebied van wonen, onderwijs, werk, financiën, schulden en andere vraagstukken;
 • het hebben en behouden van sociale contacten en het bevorderen van communicatieve en andere vaardigheden;
 • het beheren van geld en het verrichten van administratieve handelingen;
 • het stimuleren om gezond te eten; te leven en voldoende te bewegen.

Residentie Suytkade (25 appartementen) ligt centraal gevestigd. In het appartement is er een eigen badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamer en een volledig ingericht keuken. Naast de eigen keuken in het appartement is er ook een gezamenlijke woonkamer aanwezig met een balkon. U woont op 150 meter afstand van het dichtstbijzijnde supermarkt en 500 meter van het centraal station van Helmond. Houdt u van wandelen? Dan is het goed om te weten dat het centrum van Helmond op 10 minuten loopafstand zit. Verder ligt Suytkade, de naam zegt het al, aan het water.

Zorgdossier

Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd in het ondersteuningsplan dat in uw zorgdossier wordt opgenomen. Hierbij worden doelen en resultaten benoemd. Regelmatig zullen wij de hulp en ondersteuning met u evalueren en bekijken of de gewenste resultaten behaald worden of dat aanpassing van belang of wenselijk.

Vergoeding

Beschermd wonen wordt vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Als er sprake is van WLZ-indicatie dan kan de zorg ingekocht worden met persoonsgebonden budget. Uw gewaarborgde hulp kan contact met ons opnemen over de tarieven. Voor ondersteuning en andere voorzieningen vanuit de WMO betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen.

Meer informatie

Als u vragen heeft of meer wilt weten over onze dienstverlening en de mogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer
0492-236022 of info@norazorg.nl